Your address will show here +12 34 56 78
 • Text Hover
Freedom Behind Bars is opgericht omdat trainingen gericht op mindset en persoonlijke ontwikkeling een grotere impact hebben voor de langere termijn.
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
Van ongewenst naar bouwen aan vertrouwen
 • Text Hover
“ Mijn missie is om mensen die vastzitten in een bepaald gedragspatroon te begeleiden naar een doorbraak. ”
Mijn naam is Kaoutar Fakhir. Ik ben de jongste van vijf kinderen. Mijn verhaal begon vlak voor ik geboren werd. Want toen overleed mijn vader en stond mijn moeder er alleen voor.
In haar eentje moest zij vijf kinderen groot brengen. Een zware taak. Ze sprak geen Nederlands en door haar slechte zicht was studeren geen optie. Ook had ze geen tijd om elk kind liefde en aandacht te geven. De focus lag op het praktische vlak.
Toen ik twaalf was, besloot mijn moeder te verhuizen naar een andere Haagse wijk. Ik kwam in groep 8 op een vreemde school. De aandacht die ik thuis miste kreeg ik hier wel. Maar dan van de verkeerde vrienden. Ik kreeg veel straf thuis. Van mijn moeder en oudere broers. Ik voelde mij slecht en minderwaardig.
Ik belandde in een vicieuze cirkel van ellende. Foute vriendjes. En puber. Mijn moeder trok het niet meer en nam mij een jaar mee naar Marokko. De eenzaamheid kroop diep in mij. Ik was een last voor mijn moeder en mijn familie. Mijn zelfvertrouwen? Welk zelfvertrouwen?
Terug in Nederland begon ik vol goede moed met een studie sociaal maatschappelijk dienstverlening. Ik leerde iemand kennen en trouwde al snel op mijn 22e. Ik raakte zwanger, maar mijn man waardeerde mij niet en liet mij en zijn dochtertje in de steek.
Op mijn 24e werd ik alleenstaande moeder. De liefde die ik van mijn dochter kreeg, was ongekend. Ik deed alles haar het leven te geven die zij verdiende. Ik gaf haar liefde maar leerde ook haar veters te strikken en nam haar mee naar zwemles. Dingen die voor mij onbekend waren. 
Haar vader? Die bleef weg en weer kreeg ik het gevoel dat ik faalde. Ik ben geboren zonder vader en zij heeft er één die er bewust niet wil zijn.
Financieel - ik had geen hulp van familie - was het zwaar ook kon ik de situatie niet accepteren. Ik kwam in een mix van financiële schulden en schuldgevoelens. Die dacht ik op te lossen met een actie die mijn leven totaal op zijn kop zette.
Ik maakte de slechtste beslissing van mijn leven met een jaar Engelse gevangenis tot gevolg. Game over. Het leven was klaar met mij. Maar ik was niet klaar met mijn leven. Het roer moest om. Van negatief naar positief. Een goede wending aan mijn verhaal geven. Ik zat in de shit. Maar op shit is het goed bloeien en groeien.
“ Jouw gedachten bepalen de keuzes die je maakt. ”
Ik moest mijzelf vermannen en mijn situatie accepteren. Alleen zo kon ik mijzelf redden. Ik volgde een training over de kracht van mindset en dat hielp enorm. Ook deed ik een vervolgtraining over persoonlijke leiderschap. Ik zat achter de tralies maar in mijn geest voelde ik mij vrij. Ik zat op de bodem van mijn bestaan en werd rock bottom geraakt.
Ik leerde mijzelf beter dan ooit kennen. Steeds beter snapte ik het hoe en waarom van de keuzes in mijn leven. Alles kwam voort uit het vaderloos opgroeien en het ongewenst voelen in mijn gezin.
En nu ben ik trots. Voel ik mij een rots. Als enige voormalig gedetineerde in Engelse cel ben ik opgeleid en gecertificeerd als practionair trainer. De training die mij zo op het goede spoor heeft gezet, heb ik inmiddels mogen geven aan honderden gedetineerden. 
Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. In mijn diepste dal heb ik de reden van mijn bestaan gevonden.  Ik voel me krachtiger en prachtiger dan ooit en durf uit te spreken dat ik voor de volle 100% van mijzelf en imperfecties houd. En de band met mijn dochter? Die is sterker dan ooit en ik ben er écht voor haar.
Het mooiste wat mij nu nog kan overkomen: dat ik anderen kan inspireren met mijn verhaal en kan laten werken aan meer zelfvertrouwen. En ja, ik spreek uit ervaring. En dat is denk ik de beste ervaring die je kan hebben om anderen weer op weg te helpen.
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover
 • Text Hover